080 11 73
Megabon

1. SKLEPANJE POGODBE MED TURISTIČNO AGENCIJO "ADRIATIC.HR" IN UPORABNIKOM DOMAČIH STRANI

Pravila in pogoji za uporabo ter sprejemljiv način obnašanja uporabnikov Adriatic.hr domačih strani so zato, da bi zaščitili uporabnike Adriatic.hr storitev, turistično agencijo »Adriatic.hr« in vse ostale uporabnike Adriatic.hr domačih strani. Vse želimo zaščititi pred neodgovornimi, vznemirjujočimi, motečimi in končno tudi nezakonitimi aktivnostmi. S temi pogoji boste sebi in drugim uporabnikom zagotovili prijetnejšo in plodnejšo uporabo »Adriatic.hr« storitev.

Z uporabo naših domačih strani ali katerihkoli storitev iz ponudbe "Adriatic.hr" sprejemate tu navedena pravila in pogoje uporabe. Zato Vas prosimo, da pravila uporabe vsekakor preberete in jih tudi spoštujete. V nasprotnem primeru boste zakonske in s to pogodbo opredeljene posledice nespoštovanja pravil nosili sami. Če se s pogoji in pravili uporabe teh strani ne strinjate, Vas prosimo, da jih ne uporabljate.

2. VSEBINA SPLETNIH STRANI

S pogoji opredeljenimi v tej pogodbi so vsebine in servisi na spletnih straneh Adriatic.hr na voljo uporabnikom, obiskovalcem in poslovnim partnerjem. Vsebina in servisi so namenjeni predvsem vsem tistim, ki jih zanimajo možnosti in razvoj hrvaškega turizma.

Na spletnih straneh Adriatic.hr so objavljeni materiali, ki so komercialnega in informativnega značaja, uporabniki pa jih lahko uporabljajo izključno v zasebne namene. Namen Adriatic.hr spletnih strani je nuditi uporabnikom, ki jih to zanima, kakovostne informacije o turistični ponudbi hrvaškega Jadrana. Popolna dostopnost do različnih informacij bo z obilico podatkov, tematskih skupin in možnostjo internega iskanja imela odločilen vpliv na uporabnike, ko bodo iskali primeren kraj, namestitev in možnost za preživetje svojega letnega dopusta.

Kakovostni predstavitvi Adriatic.hr zasebnih zmogljivosti smo posvetili prav posebno pozornost. Množica natančnih podatkov in fotografij posameznih objektov, notranjost vsake namestitvene enote, terase, balkoni, pogled z objekta, okolica objekta in dvorišče, parkirni prostor, plaže, ki so objektu najbližje in najlepše plaže v kraju, obale kraja, v katerem je objekt, kakor tudi priložene trodimenzionalne predstavitve vsake od namestitvenih enot, predstavljajo povsem realističen vpogled v namestitveno enoto, ki jo gost želi rezervirati. Vse to je jamstvo, da bo za gosta čim manj neprijetnih presenečenj pri prihodu na dopustniški cilj.

3. NATANČNOST IN RESNIČNOST PODATKOV

Adriatic.hr se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo nudil natančne in kakovostne informacije. Seveda pa želimo uporabnike opozoriti, da se napake, pomankljivosti in zamude pri vnašanju ažurnih podatkov, kakor tudi tipkarske napake lahko pojavijo povsem brez odgovornosti »Adriatic.hr«.

Adriatic.hr pa v skladu s splošnimi pogoji nudenja storitev namestitve v zasebnih zmogljivostih fizičnih oseb prevzema odgovornost za pomankljivosti in zamude pri ažuriranju dela spletnih strani , kjer vse informacije, podatke in fotografije zasebnih namestitev pripravlja in zbira osebje Adriatic.hr.

4. ZASEBNA IN NEKOMERCIALNA UPORABA DOSTOPNIH PODATOV

Naše domače strani so namenjene izključno Vaši osebni in nikakor ne komercialni uporabi. Nikakršne spremembe, razmnoževanje, distribuiranje, neposredno prenašanje, prikazovanje, predstavitve, reprodukcija, objavljanje, pooblaščanje, oblikovanje ponaredkov, prodaja informacij, programske opreme, proizvodov in storitev, ki so v lasti teh spletnih strani, niso dovoljene. Izjema je komercialna uporaba naši spletnih strani s strani Adriatic.hr poslovnih partnerjev, ki je dogovorjena s posebno pogodbo o sodelovanju.

5. ZAŠČITA AVTORSKIH PRAVIC

Turistična agencija "Adriatic.hr" je izključni in edini lastnik idejnega in izvedbenega projekta, prav tako so vse programske aplikacije na www.adriatic.hr straneh v lastništvu Adriatic.hr in njegovih partnerjev. Avtor vseh informacij na portalu je Adriatic.hr v sodelovanju s svojimi partnerji. Vsebine, ki niso v izključni lasti Adriatic.hr bodo posebej izpostavljene in označene. Če boste opazili kakršnokoli kršenje avtorskih pravic, Vas prosimo, da nam nemudoma sporočite na elektronski naslov: webmaster@adriatic.hr, ker bomo, če se ne bomo uspeli drugače dogovriti z avtorjem, te vsebine takoj umaknili z naših spletnih strani.

Vse fotografije in posebno tiste, na katerih je znak Adriatic.hr, so v izključni lasti Adriatic.hr. Avtorske pravice za celotno vsebino in materiale, ki so na spletnih straneh, pripadajo Adriatic.hr.

Uporabnik ali obiskovalec Adriatic.hr ne sme brez vedenja in pisnega dovoljenja uporabljati ali kopirati informacij v komercialne namene. Vse pravice so pridržane. Medijskim hišam in drugim turističnim agencijam - partnerjem bomo, zaradi uporabe materialov izključno v promocijske namene, uredniške in informativne namene v časopisih in revijah, elektronskih medijih, kakor tudi spletnih straneh naših agencij - partnerjev, v skladu z dogovorom takšno dovoljenje dali. Drugačna uporaba materialov z Adriatic.hr spletnih strani ni dovoljena. Za uporabo materialov z Adriatic.hr spletnih strani se morajo medijske hiše in turistične agencije - partnerji obvezati, da bodo v celoti upoštevali tu opredeljenih omejitev, pogojev in zahtev, če se ne bomo s posebno pogodbo drugače dogovorili.

6. ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Vaše osebne podatke in zasebnost bomo pri Adriatic.hr skrbno čuvali, saj bomo Vaše podatke od vas zahtevali le, če in ko boste želeli vplačati akontacijo in za dokončno potrditev rezervacije. Le tako bomo pod izvršeno vplačilo za določeno namestitev lahko vpisali Vaše ime in Vam na Vaš elektronski naslov poslali vse potrebne dokumente. Vaše osebne podatke bomo posredovali le najemodajalcu namestitvene enote, ki jo boste z našo pomočjo rezervirali.

Obveščamo Vas tudi, da bomo Vaše podatke uporabili za občasno pošiljanje sporočil v zvezi s pomembnimi spremembami na spletnih straneh Adriatic.hr. Vljudno prosimo, da nam sporočite, če naših sporočil s pomembnimi spremembami, ugodnostmi in posebnih ponudbah na Adriatic.hr ne želite prejamati.

7. VARNOST PODATKOV

Ker želimo, da bi bili podatki na Adriatic.hr varni, smo pripravili računalniške programe, ki spremljajo vse obiskovalce mreže in takoj prepoznajo nepooblaščene poskuse pošiljanja in spremembe podatkov, kakor tudi tiste, ki bi utegnili na kakršenkoli drug način povzročiti škodo. Nepooblaščeni poskusi pošiljanja in spremembe podatkov so na naših straneh strogo prepovedani. Proti kršiteljem bomo ukrepali po veljavni zakonodaji in po tu navedenih pogojih.

Zaradi vprašljive varnosti medija, pa Adriatic.hr ne more jamčiti za podatke, poslane z elektronsko pošto.

8. PREPOVEDANA IN NEDOPUSTNA UPORABA

Kot uporabnik Adriatic.hr strani se obvezujete, da podatkov, informacij in posebaj fotografij, kakor tudi katerihkoli drugih materialov, ki so last Adriatic.hr in njegovih partnerjev, ne boste protizakonito uporabljali, kakor tudi ne v nasprotju s temi pravili.

9. LINKI NA SPLETNE STRANI TRETJIH OSEB

Na naših spletnih straneh so tudi linki za spletne strani, ki jih nadzirajo druge fizične ali pravne osebe. Ti linki so na naših straneh samo kot priporočilo in morebiten dodaten vir obsežnejših informacij. Ker Adriatic.hr na njihovo vsebino in uredniško politiko upravljalcev strani nima nikakršnega vpliva, tudi ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ter točnost in resničnost tam navedenih podatkov.

10. SPREMEMBA POGOJEV UPORABE

Adriatic.hr si pridržuje pravico brez predhodnega opozorila kadarkoli spremeniti te pogoje. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Vsi obiskovalci se morajo s spremembami seznaniti in jih tudi upoštevati.

Ta pogodba velja vse dokler ga ena od strank ne prekine. Pogodbo lahko prekinete kadarkoli tako, da ne uporabljate več spletnih strani Adriatic.hr in uničite sve materiale, ki ste jih s spletne strani posneli, natiskali ali na kakršenkoli drug način shranili.

11. POSEBNE DOLOČBE

Uporabnik se strinja, da je to pogodbo mogoče prenesti na drugo osebo.

12. PRISTOJNO SODIŠČE

Za tolmačenje in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno hrvaško pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je izključno pristojno sodišče v Splitu.


Trogir, 25. januar 2001.